IK ZOEK EEN KUNSTWERK

“Ons bedrijf groeit snel en we willen graag een inspirerende werkplek zodat onze werknemers zich goed voelen en productief zijn. We hebben geen tijd en geen ideeën hoe we deze inspirerende werkplek kunnen creëren. Wat zou het fijn zijn om iemand te vinden die ons kan helpen om deze inspirerende werkplek te krijgen.”

Het juiste kunstwerk vinden is lastig omdat de afstand tussen het bedrijfsleven en kunstenaars groot is. KAEV bevindt zich midden tussen de jonge kunstenaars en kent het belang voor het bedrijfsleven. KAEV begeleidt de zoektocht van conceptontwikkeling tot aan het plaatsen van het kunstwerk/collectie. Alle kunstenaars waarmee wordt samengewerkt zijn professionele en betrouwbare samenwerkingspartners.

Een geslaagde artistieke interventie vraagt altijd om maatwerk. Dat begint al bij de eerste kennismaking. Tijdens deze, vrijblijvende, kennismaking komen vragen naar boven en creëren we een zoekvraag. Wil je dat KAEV daarna een zoektocht start, dan betaal je eenmalig 285 euro advieskosten.

KUNST IN OPDRACHT
uitstraling van je bedrijf

KAEV selecteert drie kunstenaars. Ze worden geselecteerd omdat ze alle drie aansluiten bij de zoekvraag maar deze op een eigen manier benaderen. Bij de volgende afspraak presenteren deze kunstenaars, na een korte rondleiding op locatie, hun werk en ideeën. Zo ervaar je direct de verschillende mogelijkheden en diversiteit van de verschillende kunstenaars. Elk plan zal een eigen gevoel oproepen. Na deze korte presentaties heb je een beeld van kunst in opdracht. Wat hierna gebeurt hangt af van de keuze, het budget en tijd maar gaat altijd in goed overleg.

MAATWERK
blijf verrassen

Bij maatwerk werken we aan de rol die kunst kan hebben op de werkvloer. Het doel is dat bedrijven en organisaties het belang van kunst op de werkvloer zelf ervaren.

// Als curator maakt Fenne Westra tijdelijke en vaste tentoonstellingen op locatie om kunst te laten zien aan de wereld. Hoe je exposeert is net zo belangrijk als wat je exposeert. Je ervaart dat elk kunstwerk weer een andere rol kan spelen en langzaam bouw je een visie op over kunst binnen je bedrijf. Met een visie over kunst wordt kunst aankopen interessanter.

// Tijdens de workshop “Een koekje van eigen kunst” gaat Nico Thöne met een groep van maximaal 15 deelnemers op zoek naar de persoonlijke betekenis van kunst. Door je in te leven, naar elkaar te luisteren en met elkaar te delen wordt één kunstwerk uit de eigen collectie óf een mogelijk nieuwe aanwinst stap voor stap ontleed tot de persoonlijke betekenis bloot ligt. Deze nieuwe kijkwijze is toepasbaar op alle kunstwerken en zo ervaar je zelf wat de meerwaarde van kunst op de werkvloer is.

“Fenne Westra heeft meegewerkt aan de vormgeving en inrichting van de tentoonstelling ten behoeve van de accreditatie Duurzaamheid van AKV St. Joost. Het was een zeer plezierige samenwerking waarbij Fenne niet schuwde om daar waar nodig het initiatief te nemen. Gedurende genoemde werkzaamheden heb ik Fenne leren kennen als een prettige, accurate en betrouwbare partner.” Anno Fekkes, Coördinator accreditatie Duurzaamheid, AKV St. Joost

INSPIRATIEBOEK
inspiratie opdoen

De meerwaarde van kunst in het bedrijfsleven wordt steeds duidelijker. Het juiste kunstwerk zorgt voor een fijne werkplek met productieve werknemers, een verhaal met je klanten, een sterke identiteit en onderscheidend vermogen. Kunst laat de toeschouwer buiten het geijkte kader denken en andere paden inslaan. Maar waar vind je nu een kunstwerk dat aansluit bij wat je zoekt?

Naar aanleiding van bovenstaande vraag in combinatie met alle bijzondere ontmoetingen van het afgelopen jaar hebben we een inspiratieboek gemaakt. In dit boek vind je het werk van 17 jonge kunstenaars van nu. Klik op YES als je het inspiratieboek wilt openen in een nieuw venster. Liever gratis de offline versie ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar Kyra.

SELECTIE PROJECTEN

MAATWERK
Opdrachtgever: Grafisch Atelier Den Bosch
Kunstenaar: Mirka Farabegoli, Cecilia Rebergen, Bernice Nauta, Amanda van Wijk, Rabi Koria, Pim Tieland, Matthias Schaareman, Danni van Amstel, Hanna de Haan, Eva Spierenburg, Jonas Raps, Davor Subaric & Gilles de Brock.
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Omschrijving: Curator van de tentoonstelling Grafiek & de Jonge Kunstenaar; een tentoonstelling met grafiek in (re)actie met jonge beeldend kunstenaars.

KUNST IN OPDRACHT
Opdrachtgever: Design Thinking. Centre
Kunstenaar: Cecilia Rebergen
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: kunstwerk op locatie ter inspiratie.

KUNST IN OPDRACHT
Opdrachtgever: Bij-ons-in-Chaam
Kunstenaar: Loet Koreman
Locatie: Chaam

KUNST IN OPDRACHT
Opdrachtgever: gemeente ‘s-Hertogenbosch
Kunstenaar: Margriet Craens
Locatie: ‘s-Hertogenbosch
Omschrijving: kunstwerk in de kamer van de burgemeester om het gesprek over jonge kunstenaars op gang te brengen.

MAATWERK
Opdrachtgever: AKV | St. Joost
Locatie: Breda & ‘s-Hertogenbosch
Omschrijving: organiseren en cureren van tentoonstellingen binnen de kunstacademie zoals Launch 2016 / accreditatietentoonstelling / minorexpo